Waarom Kerst ?                 

DVD Waarom kerst? Logo Waarom kerst?

Ook dit jaar bundelen stichting Agapé, de EO en Alpha Cursus Nederland hun krachten en creativiteit in de actie Waarom Kerst? Een initiatief bedoeld om de ware boodschap van Kerst door te geven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de betekenis van kerst en wie Jezus is en wat Hij in jouw leven kan betekenen. Bij het project hoort een dvd van de sfeervolle film 'The Woodcarver', verkrijgbaar voor slechts 2,50. Het idee hierachter is om de film als geschenk te geven aan iemand die graag meer zou willen weten over het leven met God.

In ‘The Woodcarver’ wordt het herkenbare verhaal verteld over een gezin dat zichzelf voorbij leeft. Te druk met alledaagse zaken lijken de hoofdpersonen geen tijd en aandacht voor elkaar te hebben. Dan ontmoeten ze één voor één de houtsnijder Ernest, die zijn leven door iets ander laat beheersen. Namelijk zijn liefde voor anderen en aandacht voor zijn vak.

Trailer bekijken op Youtube kan hier: Trailer Woodcarver

Meer info over het project vind je op Waaromkerst.nl en de EO Shop

 

Met kerst naar de kerk

Voorzanger Kerstnachtdienst

Doorgaans staan kerkdeuren altijd wel open voor iedereen, maar vooral rond kerst worden veel nieuwe bezoekers verwacht. Tal van kerken en evangelische gemeenten houden speciale kerst bijeenkomsten met mooie muziek en een bemoedigende boodschap. Kerst is uitstekende tijd om kennis te maken met het evangelie. Je kunt  vrijblijvend en laagdrempelig een kerkdienst bezoeken. Op 24 december is er op veel plaatsen ook een kerstnachtdienst te bezoeken.

De komende tijd zal ik data en plaatsen van kerstnachtdiensten op de site plaatsen.

 Kerstnachtdiensten in Den Haag. --- Sint Pieterskerk te Leiden ---

 

Kerstmuziek

Bladmuziek Stille Nacht

Van alle tijden, dus volkomen trendloos zijn de kerstliederen. Hier volgt een Selectie van enkele klassiekers die je gemakkelijk mee kunt spelen en zingen. Met tekst en akkoorden. Ik zal de site geregeld updaten met meer liederen.

...naar de Kerstliedjes

Wat lezen we met kerst..?

scene uit Narnia

Na het kerstdiner, op de bank of voor de openhaard, is het natuurlijk tijd voor het kerstverhaal. In de bijbel vind je het kerstevangelie in Lucas 2.  Ook Mattheüs  vertelt over de geboorte van Jezus, maar wat beknopter. Met kinderen aan tafel, lees je natuurlijk uit de kinderbijbel of een prentenboek. Tijd voor jezelf? Aanraders voor de lange winteravonden zijn:

De Uitnodiging van W. Paul Young; Een kwestie van Leven van Nicky Gumbel; Over bergen heen van Charles Martin; Nooit alleen van Adrian Plass; Jezus onze bestemming  van  Wilhelm Busch; Bewijs genoeg van Lee Strobel; Eigen wegen van Lynn Austin.

Gezegende dagen gewenst!!!

Het ware kerstverhaal

zonder Jezus  Jezus dicht de kloof tussen God en mens 

Met kerst vieren we de geboorte van Jezus Christus. God zelf is mens geworden, als vervulling van de profetie zoals honderden jaren voor Zijn komst al beschreven in het Oude Testament van de bijbel. Jezus is de beloofde Messias, de verre nakomeling van Koning David. De geboorte van Jezus vindt plaats in sobere omstandigheden. Denk aan de kribbe in een eenvoudige stal. Dit was geheel in overeenstemming met de profetische woorden van Jesaja die zegt dat de Messias zal komen als een rijsje uit een afgehouwen boomstronk. (Jesaja 11 vers 1).

Een andere naam voor Jezus is Immanuël, wat betekent God is onder ons. Juist vanwege de menswording van God. door de komst van Jezus, wordt de relatie tussen Mensen en God weer hersteld. Door het aannemen van Jezus kom je dichter tot God en het eeuwige leven.

Vredevorst, nog een andere naam voor Jezus. Christenen die Jezus aannemen en een relatie met Hem aangaan, vinden vrede in hun hart. Zij weten zich vrijgesproken van zonden, belemmeringen en verleiding. Dit wil niet zeggen dat zij ineens supermensen zijn en dat ze nooit meer fouten maken. Integendeel, het menselijk falen en terugvallen in zonde, ondervinden ze iedere dag. Maar door het zogenoemd neer te leggen bij Jezus (vergeving vragen) wordt het niet aangerekend. Vandaar dat het evangelie ook wel de blijde boodschap wordt genoemd.

De Vredesboodschap die gekoppeld is aan kerstmis, heeft te maken met het gedrag van Jezus. Hij is dienstbaar en volledig gericht op anderen. Als mens was Hij in staat zichzelf als mindere te plotten en zo altijd op zoek te gaan wat goed is voor de ander. Deze vrede zullen we ooit kennen, wanneer Jezus weer terugkomt. Net als Zijn 1e komst, wordt ook de terugkomst  op aarde (Wederkomst)beschreven in de bijbel (o.a. Handelingen 1:11).

Het kerstevangelie staat omschreven in Lucas 2: 1-21.

Posted by Madelon,...... .......

Waarom Kerst ?                 

Waarom kerst

Mooi initiatief van Stichting Agapé, die met de lancering van de site Waarom Kerst? de ware betekenis van het kerstfeest schetst. 'God persoonlijk leren kennen', is de drijfveer achter dit interkerkelijke samenwerkingsverband. Op de site ontdek je meer achtergronden van kerst en je kunt je aanmelden voor een (gratis) cursus waar in 4 lessen alle ins en outs van het kerstfeest wordt gedeeld. Een uitnodiging voor eeuwig leven in vriendschap met God!

Speciaal voor deze Waarom Kerst editie is een Live CD gemaakt, waarop Kees Kraayenoord een mooie selectie kerstliederen zingt. De cd kost slechts 2,50 en is verkrijgbaar bij christelijke boekwinkel of via de EO Shop