Kerstmarkten en fairs in 2016

Kerstmarkt Sfeer Shoppen 

Ook dit jaar vind je op Kersttrend een overzicht van aansprekende kerstmarkten en evenementen. Hieronder een selectie, klik verder voor de gehele Kerstmarktkalender


Evenementen
Datum
Bijzonderheden
Country & Christmas fair 25-29 nov Mooie Fair op Kasteel de Haar op brengt warmte in donkere dagen.
Wintertime Amsterdam Eind nov - begin Jan Dit jaar wordt het Rembrandtplein in Amsterdam omgetoverd tot een kerstdorp. Sferische taferelen met warm Amsterdamse gezelligheid.
Kerstmarkt Dordrecht 11 - 13 dec Aanrader, deze kerstmarkt in de mooie binnenstad van Dordrecht.
Winterfair Beesd 10- 13 dec 14e editie, op prachtig landgoed Mariënwaerdt! Groot aanbod van lokale produkten
Winterfair Hardenberg 27 - 29 nov Grootschalig evenement, lekker vroeg in het seizoen om veel inspiratie op te doen.
NK Visbakken Hardinxveld nader Actief gezellige winkeliersvereniging brengt
 de Giessenhof alvast in wintersferen
Kerststad Valkenburg 13 nov t/m 3 jan Jaarlijks feestje, groots en sfeervol opgezet, met o.a. kerstmarkt in de Fluweelgrot
Kerst op de Keukenhof `4 - 6 dec en 11-13 dec Landgoed Keukenhof, 2 weekenden in het teken van Kerst.

Dit was slechts een selectie, Lees verder voor een volledig overzicht van evenementen en kerstmarkten.

Disney on Ice viert zilveren jubileum                           

Frozen Disney on Ice

Zwieren en Zwabberen, al jarenlang vertellen Disney figuren al schaatsend hun eigen verhaal. Dit seizoen komen je favoriete figuren tot leven in een Silver Anniversary. Het belooft weer één groot feest te worden waarin een grote rol is weggelegd voor Anna en Elsa uit Frozen, die zich natuurlijk heel vertrouwd voelen op het koude ijs. In 2015 is Disney on Ice te zien op 2 plaatsen:

Utrecht 23 - 26 december Jaarbeurs
Amsterdam 28 - 30 december Rai Amsterdam

De groep heeft hun shows in andere landen al achtre de rug en hiervoor lovende recensies gekregen. Net als voorgaande shows biedt Silver Anniversary een mooie mix van dans en kunstrijden, waarbij  verschillende soorten muziek en dansstijlen bij elkaar komen.posted by Madelon, oktober 2015

Kerstreizen                             

Keulen Kerstmarkt Brugge Kerstmarkt

Een dagje uit of weekendje weg, combineer het met een bezoek aan de kerstmarkt. Ook dit jaar pakken de grote steden uit met kerstmarkten en winterfairs. Touroperators volgen met arrangementen, denk aan een combi bus, cruise of treinreis met hotelovernachting. Kersttrend ging op zoek naar de meest sfeervolle en voordelige kerstreisjes en die vind je in dit kerstreizen overzicht .

Duitse Kerstmarkten blijven populair. Ga je met eigen vervoer, denk dan aan je winterbanden, deze zijn verplicht in Duitsland!

Wintersport in Zweden

Zweed checkt board Zweden vlag

Scandinavië is helemaal hip! Vooral Zweden is erg in trek bij wintersporters. Goede faciliteiten en natuurlijk het idyllische landschap van lieflijke bergen en besneeuwde bossen... Maar was Zweden niet ontzettend duur? Sinds de invoering van de euro niet meer dus. Dat komt omdat Zweden niet meedoet. Een verdubbeling van consumentenprijzen, kennen de Zweden dus niet. Wees wel matig met je borreltje; Alcohol is wél prijzig vanwege het belastingsysteem.

Een tropische Holiday on Ice                             

Holiday On Ice 2011 Tropicana

In navolging van het energieke 'Energia', komt Holiday on Ice dit jaar met een kleurrijke show ten tonele ijs. Tropicana heet het glijfestijn, waarin rondom de thema's passie en liefde een uitbundig verhaal op muziek bij elkaar wordt geschaatst. Het beloofd een levendige show te worden, waarin verschillende soorten muziek en dansstijlen bij elkaar komen. Tropicana tourt dit winterseizoen beperkt door Nederland.
posted by Madelon, bron foto's: Holidayonice.nlWinter in Brugge                                          

Kerstmarkt arrangement Brugge Centrum Brugge 2-D

Schaatsen onder het oog van het Imposante Belfort, dat kan vanaf 26 november op de Grote markt van Brugge. Maar er kan meer, want de historische binnenstad drappeert dit jaar een fijne kerstmantel om haar Unesco erfgoed-schouders. Er zijn talloze culturele en gastronomische evenementen, maar ook gezellige kerstmarkten. Verder blijft het altijd lekker verdwalen in de oude straatjes, knus opwarmen in een Taveerne of kun je een sfeervol winterconcert bijwonen.

posted by Madelon

Winterwarme dagen in Den Haag

Den haag shoppen Den haag shoppen

Sympathiek initiatief uit de Haagse binnenstad. In het weekend van 11 en 12 december kun je sfeershoppen, bijgestaan door inpakspecialisten. Deze rijden verspreid over de binnenstad rond op vrolijke bakfietsen en in een rode dubbeldekker om al je aankopen in te pakken. Na het winkelen is het gezellig après shoppen op het Plein of de Grote Markt. De winkeliers pakken dus uit met entertainment, speciale kortingsacties en de inpakbrigade. 

posted by Madelon